Titina
Kajsa Næss
2022
Norveška, Belgija
90'
sinhronizirano v slovenščino

Igrajo

Gašper Malnar (Umberto Nobile), Andrej Murenc (Italo Babo), Asja Kahrimanović Babnik (guvernerka), Maja Kunšič (Nobilova hči), Primož Pirnat (Roald Amundsen), Iztok Lužar (Vinzenzo Pomella), Gašper Jarni (Mussolini), Vesna Pernarčič (Carlotta Nobile), Tomaž Gorkič (Oscar Wisting), Matej Puc (Giuseppe Biagi) Luka Ropret (Filipo Zapi)
Play Video

Družinski pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926.

Italijanski aeronavtski inženir Umberto Nobile uživa mirno življenje s svojo ljubljeno psičko Titino, ki ga je tako očarala, da jo je rešil z rimskih ulic. Nekega dne dobi klic z daljnega severa. Pokliče ga Roald Amundsen, slavni norveški raziskovalec. Naroči mu, naj izdela velikanski cepelin, s katerim bi skupaj osvojila severni tečaj. Nobile zagrabi priložnost, da se vpiše v zgodovino. S sabo vzame malo terierko Titino in nenavadna trojica se odpravi na ekspedicijo na zadnji neodkriti kraj na Zemlji. Podvig jim uspe, vendar se po njem moška začneta prepirati, komu naj pripade slava … Skozi oči štirinožne zvezde Titine odkrivamo zgodbo o osvajanju neznanega, zmagi, porazu in predanosti.

Titina je bila resnična psička z neobičajno življenjsko potjo, ki jo je vodila od krutega življenja na zakotnih rimskih ulicah do veličastnega pogleda na severni tečaj. Film, ki so ga navdihnili resnični dogodki, deluje na različnih ravneh, zato v njem lahko uživajo tako otroci kot odrasli.

Na sporedu

sobota, 22. 6. 2024
11.00

Lokacija

MOJKINO Kranj