O KRAFFTU

Namen festivala Krafft je v osrednje gorenjsko mesto pripeljati svetovni izbor filmov, ki jih zaznamuje odlična igra, nadarjene in globalno prepoznavne igralce in igralke ter vrhunske strokovnjake in strokovnjakinje, da z nami delijo svoje zgodbe, znanje in izkušnje.

Krafft v tekmovalnem programu niza igralske presežke sodobne svetovne filmske produkcije, ki jih nagrajuje mednarodna žirija. Strokovni program na okroglih mizah, predavanjih, mojstrskih tečajih in delavnicah vsako leto spodbuja izmenjavo znanja. V spremljevalnem programu se festival posveča študentskim in igranim filmom različnih metraž, z neformalnim druženjem pa omogoča izmenjavo raznovrstnih izkušenj, percepcij in vizij igralske umetnosti.

Krafft je edini festival v širši regiji, ki je osredotočen na igralsko umetnost znotraj avdiovizualnega področja. 

“Krafft je mlad, a edinstven festival v naši regiji. Preizprašuje pomen filmske igre tako skozi očišče igralcev, kot skozi očišče vseh sektorjev v ustvarjalni verigi filmske produkcije in jo kvalitativno nadgrajuje. Festival spaja vse deležnike filmske industrije, od scenarija do publike. Na prvem mestu pa je Krafft praznik igralcev in njihovih stvaritev.” – Branko Završan, predsednik festivala Krafft

ekipa

Predsednik festivala: Branko Završan
Programska direktorica festivala: Maja Sever
Komunikacija: Zala Velkavrh, Mili Šprajc, Rok Artiček
Izvršni producent: Selman Čorović
Producentka: Tina Kadunc
Producentka: Nina Falež
Producent dogodkov: Rok Artiček
Tehnični direktor: Jure Grahek

Selektorja filmov za tekmovalni program: Taner Rumeli in Toni Cahunek
Selektor kratkih igranih filmov: Matevž Jerman
Selektor študentskih igranih filmov: Petja Labović

Podporniki in partnerji festivala

Festival nastaja v koprodukciji Filmskega društva Krafft in Prešernovega gledališča Kranj v sodelovanju z Mestno občino Kranj. Krafft podpira Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije. Partnerja festivala sta Društvo slovenskih avdiovizualnih igralcev (DSI) in Zavod Carnica.

 

sponzorji krafft 1