Dunja in princesa iz Alepa
Marya Zarif, André Kadi
2022
Kanada, Francija
72'
sinhronizirano v slovenščino

Igrajo

Maja Kunšič (Dunja), Vesna Pernarčič (babica Mune), Zvone Hribar (dedek), Blaž Šef (Nur), Gašper Jarni (Abdo), Uroš Smolej (Džvan), Lara Wolf (Lina), Asja Kahrimanović (gospa Dabus), Teja Bitenc (Sami), Iztok Lužar (Šum), Gašper Malnar (Alepčan), Niko Novak (Ahmad), Andrej Fon (Mehmet), Vanja Plut (Alepčanka)
Deklica Dunja sedi na postelji
Play Video

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.

Dunja živi v Alepu, tisočletnem mestu, ki je bilo nekdaj središče sveta. Živahna kodrolasa deklica obožuje igro, učenje in odkrivanje novih receptov. Čas preživlja v vrvežu tržnice, kjer z dedkom iščeta sestavine za okusne jedi, ki jih pripravlja babica. Življenje je polno prijaznih sosedov, slikovitih pripovedk in živahne glasbe. Nekega večera pa skupina uniformiranih mož odpelje Dunjinega očeta. Tudi na ulicah je vse bolj čutiti stopnjevanje napetosti. Ko se začne vojna, skušata Dunjina babica in dedek zaščititi deklico in poiskati varnejši kraj. Dunja s sabo vzame le nekaj semen črnike, ki naj bi imela čarobne moči. Potovanje jih vodi čez kopno in morje, nevarnosti pa premagujejo s pogumom, polnim upanja, medsebojne pomoči in tudi humorja.

Na sporedu

Lokacija

MOJKINO Kranj (Projekcije so organizirane za zaključene šolske skupine.)