Umetnost je delo, okrogla miza

20.6. | ob 16.00

Stolp Škrlovec, Škrlovec 1, Kranj

Na okrogli mizi bomo gostili kolege igralce iz Turčije, člane njihovega igralskega sindikata, ki ima ključno vlogo pri zaščiti pravic in interesov igralcev v turški filmski industriji. Prizadeva si za izboljšanje delovnih pogojev, zagotavljanje poštenih plač in varnostnih standardov ter nudi pravno pomoč in podporo svojim članom. Turška televizijska industrija je v zadnjih letih doživela izjemen uspeh s številnimi nadaljevankami, ki so pridobile veliko mednarodno občinstvo in postale prave uspešnice. Te nadaljevanke so znane po svojih privlačnih zgodbah, visoki kakovosti produkcije in talentiranih igralcih. Nekatere od teh nadaljevank so postale prave ikone in imajo velik kulturni vpliv tako doma kot v tujini.

O statusu igralca, delovnih pogojih, snemanju izjemno uspešnih dnavnih nadaljevank in še čem se bomo pogovarjali s turko delegacijo, ki jo sestavljajo Alayca Ozturk Gidisoglu, Ugur Sercan Gidisoglu, Hazal Erdal, Mehmet Taner Rumeli, Onur Ozaydin in Sezin Bozaci.

Okroglo mizo bo vodila Maja Sever. Dogodek pripravlja Društvo DSI za člane DSI in ZDSFU. Prost vstop, prijave niso potrebne.