Odprtje Kraffta 2023

Z današnjim dnem je 3. Krafft odprt! Kot vsako leto doslej, smo na otvoritvi podelili nagrade DSI, festival pa je odprla predsednica države dr. Nataša Pirc Musar.

Kar dve nagradi sta bili letos podeljeni za vlogi v seriji Gospod profesor, in sicer Tini Vrbnjak in Juretu Henigmanu. Nagrajen je bil tudi igralski ansambel filma Orkester, za najboljši glas risanke pa Jurij Zrnec. Nagrado Ita Rina za življenjsko delo sta prejela Boris Cavazza in Špela Rozin. Nagrado sekcije plesnih ustvarjalcev je prejel Iztok Kovač, priznanje kontraplan pa Ana Lampret.

Otvoritev Primoz Piculin2

Foto: Primož Pičulin

Podelitev nagrad DSI je letos prvič potekala v prostorih novega kina v središču mesta, saj je svoja vrata odprl MOJKINO Kranj, ki se nahaja na lokaciji znamenitega kina Center. Na podelitvi smo gostili tudi legendarnega srbskega igralca Mikija Manojlovića, ki je zaslovel z vlogami v filmih Emirja Kusturice Oče na službenem potovanju in Podzemlje. Manojlović je glavni selektor letošnjega tekmovalnega programa festivala Krafft in bo v Kranju vodil tudi mojstrski tečaj za slovenske igralce. Za tekmovalni program je izbral 10 celovečernih filmov, ki se bodo do 17. junija potegovali za nagrade zlato jabolko.

Otvoritev Primoz Piculin6