Odprt poziv za igralske in plesne nagrade, ki bodo podeljene na Krafftu

Ko govorimo o Krafftu, govorimo o igralskem filmskem festivalu. Ko govorimo o otvoritvi in zatvoritvi festivala, govorimo o svečanih podelitvah nagrad – o uvodni podelitvi igralskih in plesnih nagrad članom Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev ter zaključni podelitvi zlatih jabolk za mednarodne igralske dosežke.

In ko govorimo o pozivu, govorimo o tem, kdo od slovenskih igralcev, plesnih ustvarjalcev in filmskih sodelavcev si v letu 2022 zasluži nagrado za svoje delo. Rok za oddajo predlogov je 28. februar

Društvo slovenskih avdiovizualnih igralcev bo drugo leto zapored na uvodnem večeru podelilo tri nagrade in eno priznanje za dosežke na področju filmskega, televizijskega in drugega avdiovizualnega ustvarjanja igralk in igralcev: nagrado Ita Rina za življenjsko delo, nagrado veliki plan za najboljše igralske stvaritve (za dveletno ustvarjalno obdobje), nagrado glas risanke za najboljšo sinhronizacijo avdiovizualnega dela (za dveletno ustvarjalno obdobje) in priznanje kontraplan za zaslužno filmsko sodelavko ali sodelavca, ki je s svojim delom pripomogla k odličnosti igralk ali igralcev v avdiovizualni produkciji.

Sekcija plesnih ustvarjalcev, ki deluje znotraj društva, pa bo podelila eno nagrado in eno priznanje za dosežke na področju slovenske plesne umetnosti v avidovizualnih delih: nagrado LOK za izjemno plesno stvaritev in priznanje LOK za inovativno in perspektivno plesno kreacijo na avdiovizualnem področju. 

Poziv za nagrade Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev in Sekcije plesnih ustvarjalcev je dosegljiv tukaj.

Več informacij o nagradah lanskega leta najdete na naslednjih povezavah: