O zlatih jabolkih bodo odločali Nina Ivanišin Janežič, Sercan Gidişoğlu in Erol Nowak

Znana je žirija tekmovalnega programa filmov, ki se potegujejo za Krafftove nagrade – zlata jabolka za izjemne igralske dosežke. O najbolje odigranih vlogah, ki so zaznamovale letošnje filme, bodo odločali Nina Ivanišin Janežič, Sercan Gidişoğlu in Erol Nowak.

Nina Ivanišin Janežič je filmska in gledališka igralka, znana po svojih izjemnih nastopih v različnih produkcijah. Od septembra 2009 je članica SNG Drama Ljubljana, večkrat pa je bila nagrajena tudi za svoje filmske vloge. V Slovenki Damjana Kozoleta je z vlogo Aleksandre navdušila tako domače kot tuje kritike, vesno je prejela tudi za vlogo v Piran – Pirano. Sercan Gidişoğlu je turški igralec in predavatelj, ki opravlja tudi funkcijo generalnega sekretarja Sindikata turških igralcev. Njegovo obsežno znanje in izkušnje, ki jih je pridobil tako na odru kot pred kamero, mu omogočajo edinstveno perspektivo pri izboru igralskih dosežkov. Erol Nowak je avstrijski igralec in psihoterapevt, ki združuje strokovno znanje iz obeh področij, da bi ponudil globlji vpogled v čustvene in psihološke plasti igralskih nastopov. Erol, ki trenutno veliko sodeluje v serijah, ki jih producira Netflix, bo sposobnost razumevanja človeških čustev in motivacij apliciral tudi na ocenjevanje igralskih dosežkov.

Letošnja konkurenca za nagrado zlato jabolko je izjemna. Selektor Taner Rumeli je v tekmovalni program uvrstil deset odličnih filmov, ki so že prejeli nagrade na številnih tujih festivalih. Med raznolikimi in inovativnimi igralskimi pristopi bo imela žirija težko nalogo, svojo odločitev pa bodo razglasili v soboto, 22. junija, na zadnji dan festivala.

Vse filme v tekmovalnem programu si lahko ogledate tudi vi. Vstopnica za posamezen film stane 5 evrov.