Na Krafft prihajajo zvezde turških serij

Četrti Kranjski igralski filmski festival Krafft, se začne prihodnji teden, bodo v četrtek, 20. junija, obiskali uveljavljeni turški igralci, ki jih slovensko občinstvo pozna tudi iz priljubljenih serij. 

Slika1
Na Krafft prihajajo zvezde turških serij 3

V Kranj prihaja Onur Özaydin, ki igra Osmana v seriji Po poti resnice, ki se predvaja na POP TV. Serija se dotika resničnih dogodkov v Turčiji, zlasti primerov nasilja nad ženskami, in je po besedah distributerja ena najbolj prodajanih turških dram na svetu in tudi ena najbolj priljubljenih turških vsebin med slovenskimi gledalci.

V Kranj prihajata tudi igralki serije Zapeljivec Şerif Sezer, ki igra Hattuç in Sezin Bozaci, ki je odigrala vlogo Esme. Serija, ki jo predvaja na Planet TV, spremlja zgodbo o lahkomiselnem Feritu, ki svoji ugledni družini povzroča sive lase, zato se odločijo, da ga morajo oženiti in spraviti v red.

Med gosti bosta tudi letošnji selektor Taner Rumeli in član žirije Sercan Gidişoğlu, igralec in generalni sekretar Sindikata turških igralcev. 

Programska direktorica Kraffta Maja Sever je turške igralke in igralce povabila z razlogom: “Turčija je postala tretja največja svetovna izvoznica igranih serij, takoj za ZDA in Veliko Britanijo. S serijami so turški igralci doživeli izjemen preboj, hkrati pa so soočeni tudi z izzivi igranja v večmilijonskih produkcijah, ki jih spremlja cel svet. Prav zato smo jih povabili v Kranj, kjer bodo delili svoje izkušnje.” 

Turški film bo v četrtek, 20. junija, tudi osrednja tema spremljevalnega programa. Premierno si boste lahko ogledali film Mala pianistka (Murat Saraçoglu, 2009), ki si ga je izbrala Şerif Sezer, ena od najpomembnejših sodobnih turških igralk. Drugi je film Suhe trave, ki je bil nagrajen tudi na canskem festivalu – če ste ga letos zamudili v kinu, je to odlična priložnost, da si ga ogledate. Projekciji Mala pianistka sledi pogovor Od telenovele do zlate palme, kjer se bodo lahko ljubitelji turških serij in filmov tudi srečali z vsemi igralci.

Poleg tega bodo turški gostje sodelovali tudi na dveh razpravah Umetnost je delo, ki sta v osrčju strokovnega programa, svoje znanje in izkušnje iz dela z velikim trgom pa bodo s slovenskimi igralskimi kolegi delili ves petek.

Vstopnice za posamezne filme znašajo 5 evrov. Vstop na pogovor Od telenovele do zlate palme in srečanje z igralci je prost. Vstopnice so na voljo na krafft.si.