Krafft odpira prostor za poslovno mreženje domačih in tujih AV ustvarjalcev

Na pobudo Slovenskega filmskega centra se bo letos v okviru igralskega filmskega festivala Krafft prvič predstavil strokovni program festivala z naslovom ReActing as a Star. Cilj programa je povezati igralce, kasting direktorje in agente ter jih promovirati predvsem regionalno in nato tudi mednarodno.

Program je zasnovan kot dogodek mreženja – igralci bodo lahko ustvarili nove poslovne priložnosti ter hkrati povečali svoje kompetence in nadgradili svoje znanje. Namenjen je izkušenim igralcem iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore in Severne Makedonije ter igralcem iz širše regije, ki je pomemben del evropskega filmskega prostora. Zahvaljujoč sodelovanju s Sarajevskim filmskim festivalom lahko v programu sodelujejo tudi mladi udeleženci kampusa talentov Alumni Sarajevo – Acting Studio 2021.

Na tridnevnem dogodku bodo svoje strokovne izkušnje kot strokovnjaki in vodje tematskih delavnic z udeleženci delili priznani igralci, režiserji in kasting direktorji. Udeleženci bodo uživali v intimnem vzdušju neformalnega druženja, ki bo omogočilo boljše spoznavanje, pogovore in poslovno mreženje.

Ob začetku novega sodelovanja je Nataša Bučar, direktorica Slovenskega filmskega centra podala naslednjo izjavo:Filmski igralec je obraz vsakega filma. Skozi njih se gledalec vživlja v zgodbe in preko njih filmske zgodbe doživlja. Slovenski filmski igralci imajo v domačem okolju premalo priložnosti za ustvarjanje, saj so sredstva, ki so namenjena filmu veliko premajhna. Z vzpostavitvijo nove mednarodne platforme, ki bo v Kranj pripeljala tuje kasting agente, producente in režiserje, bomo domačim igralkam in igralcem ponudili priložnost za mreženje, promocijo in nova filmska sodelovanja. Želimo si večje prepoznavnosti naših filmskih igralk in igralcev in s tem tudi večjo prepoznavnost slovenske filmske ustvarjalnosti. Čas, v katerem je ustvarjanje filmov in serij v velikem porastu in zanimanje za snemanje v Sloveniji narašča, je potrebno izkoristiti tudi za povečanje priložnosti za delo naših izvrstnih igralk in igralcev.