Dobri filmi, vrhunska igra: Festival Krafft se junija vrača v Kranj

Kranjski igralski filmski festival bo med 15. in 22. junijem gostil filme, strokovni program in družabne dogodke, ki izpostavljajo pomen odlične filmske igre.

Znan je datum četrte edicije Kranjskega igralskega filmskega festivala Krafft, ki je v zadnjih letih postal eden najpomembnejših dogodkov za slovensko igralsko stroko in gorenjske ljubitelje filma. Na festivalu, ki bo potekal med 15. in 22. junijem, bo prikazan jagodni izbor filmov, ki izstopajo zaradi dovršenih igralskih stvaritev. Glavni selektor festivala bo letos uveljavljeni turški gledališki, filmski in televizijski igralec Taner Rumeli, ki je slovenskemu občinstvu znan po vlogah v serijah Ne izpusti me, Svojeglava ljubezen, Ljubezenska past in Oče. Poleg tekmovalnega programa bo festival v Kranj spet pripeljal tudi spremljevalne celovečerne, kratke igrane in študentske igrane filme, med njimi s študentskim oskarjem nagrajeni film Resnica (Istina), v katerem je glavno vlogo odigrala domača igralka Nika Rozman. Deset filmov v tekmovalnem programu se bo ponovno potegovalo za nagrado zlato jabolko, na otvoritvi festivala pa bodo podeljene tudi stanovske nagrade Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev za najboljše igralske dosežke slovenskih igralcev in igralk.

Na festivalu, ki nastaja v koprodukciji Filmskega društva Krafft in Prešernovega gledališča Kranj v sodelovanju z Mestno občino Kranj, si je lansko leto celovečerce ogledalo več kot 1300 gledalcev, kar je največ doslej. Dobro so bili obiskani tudi dogodki v strokovnem programu, ki je primarno namenjen igralkam in igralcem. Okroglih miz, delavnic in tečajev se je udeležilo več kot 100 udeležencev.

Krafft 2023 projekcija foto Masa Pirc
Dobri filmi, vrhunska igra: Festival Krafft se junija vrača v Kranj 2

Krafft, ki je edini igralski filmski festival v regiji, bo tudi letos potekal v središču Kranja, v mestnem kinu MOJKINO Kranj, Layerjevi hiši in Stolpu Škrlovec. Ponovno bomo za ljubitelje filma pripravili tudi abonmajske pakete, ki so že na voljo v predprodaji.