STROKOVNA ŽIRIJA 2. IGRALSKEGA FILMSKEGA FESTIVALA KRAFFT

Valentina Carnelutti

Valentina Carnelutti

Italijanska igralka Valentina Carnelutti deluje tako v gledališču kot v filmu, že odkar je prvič stopila na oder kot majhna deklica. Sodeluje z režiserji, kot so Marco Tulio Giordana (The Best of Youth, 2003), Theo Angelopoulos (The Dust of Time, 2008), Paolo Virzì (A Whole Life Ahead [2008] in Like Crazy [2016]), Citto Maselli (The Red Shadows, 2009), Angelo Orlando (Sfiorarsi, 2005) in drugi.

Za film Sfiorarsi je napisala scenarij, prav tako za film Margherito, ki je še v produkciji. Režirala je dokumentarec Melkam Zena – Dobre novice (2012) in glasbeni spot za "Le conseguenze dell’Ingenuità" (2013) italijanskega glasbenika Francesca Tricarica. Leta 2014 je posnela svoj prvi film, reCuiem, ki je dobil nagrado za najboljši kratki film na glavnih italijanskih in mednarodnih festivalih in ki ga je producirala sama v sklopu svojega produkcijskega podjetja FioreLeone.

Marijana_Brecelj

Marijana Brecelj

Dramska igralka Marijana Brecelj je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo diplomirala leta 1979, stalna članica ljubljanske Drame pa je že od leta 1971. Sodelovala je tudi z Gledališčem Tone Čufar Jesenice, Prešernovim gledališčem Kranj, Gledališčem Glej in Špas teatrom. Redno deluje tudi na radiu, v filmu in na televiziji. Leta 2010 se je upokojila, a kljub temu še vedno nastopa.

Ustvarila je več kot sto gledaliških vlog v razponu od komičnega do tragičnega žanra, več kot petdeset vlog v celovečernih filmih, TV igrah in nadaljevankah, bogat opus pa je oblikovala tudi kot interpretinja radijskih iger.

Sebastian_Cavazza

Sebastian Cavazza

Igralec Sebastian Cavazza, rojen v Kranju, je zaključil študij igre in umetniške besede na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani.

Tekom kariere je ustvaril več kot sedemdeset vlog v gledališču, več kot šestdeset vlog pred kamero, sinhroniziral je več kot štirideset risanih filmov in sodeloval pri več kot petdesetih različnih radijskih igrah. Je vsestranski ustvarjalec, ki se popolnoma enakovredno gledališkemu pojavlja tudi v filmskem mediju, na televiziji in radiu.

Aktivno deluje tudi v Društvu slovenskih avdiovizualnih igralcev – DSI in je član igralskega ansambla MGL.