1 LETNO GLEDALIŠČE KHISLSTEIN

TOMŠIČEVA ULICA 44 LINK

Letno gledališče Khislstein je avditorij namenjen koncertni in gledališki dejavnosti. Nahaja se v objemu srednjeveškega obzidja v obliki amfiteatra, kjer se zvrstijo različni koncerti, gledališke predstave in drugi spektakli, ki popestrijo poletno dogajanje v Kranju.

 

STOLP ŠKRLOVEC

ŠKRLOVEC 1 LINK

Bivši obrambni stolp, del mestnega obzidja, je po obnovi leta 2011 zaživel kot kulturno prizorišče.  V spodnji etaži se nahaja intimna dvorana, v kateri Prešernovo gledališče Kranj uprizarja manjše predstave z inovativnimi postavitvami, Layerjeva hiša pa v njej prireja koncerte in druge kulturno-izobraževalne večere.

 LAYERJEVA HIŠA

TOMŠIČEVA ULICA 32  LINK

Layerjeva hiša predstavlja enega od stičišč kulturnega in družabnega dogajanja v gorenjski prestolnici, zato jo imenujejo tudi Hiša umetnikov. Umetnost, glasba, ustvarjalnost, izobraževanje in prijetna kavarna živijo s hišo vse dni v letu. Locirana je v starem mestnem jedru Kranja v bližini Gradu Khislstein, poleg nje pa stoji Stolp Škrlovec.

4 ULLRICHOV DVOREC

TOMŠIČEVA ULICA 42 LINK

V Ullrichovem dvorcu, natančneje v Vojnomirovi dvorani, potekajo različi muzejski večeri in predavanja v organizaciji Gorenjskega muzeja. Dvorec, ki ga Kranjčani poznajo tudi kot Ullrichova hiša, stoji ob gradu Khislstein.

PREŠERNOVO GLEDALIŠČE KRANJ

GLAVNI TRG 6 LINK

Prešernovo gledališče je profesionalno repertoarno gledališče in je prepoznavno po svojih družbeno angažiranih uprizoritvah. Nahaja se na glavnem trgu starega mestnega jedra, pred njim se bohoti kip pesnika Franceta Prešerna. Dvorana Prešernovega gledališča sprejme 241 obiskovalcev, v zgornjem foaeju pa potekajo druženja po premierah ter kulturni večeri.