Selektorji

Ana Sturm

Ana Šturm

Zgodovinarka in sociologinja, najraje vsakdanjega življenja. Izgubljena v filmu, zasvojena s kavo, ingverjem in prvim snegom. Filmska gledalka, kritičarka in selektorica. Kot članica Mednarodnega združenja filmskih kritikov FIPRESCI je v zadnjih letih sodelovala v mednarodnih žirijah na festivalu Liffe, v Motovunu, Annecyju, Karlovih Varih in na Berlinalu. Maja 2020 je prevzela vlogo glavne in odgovorne urednice revije za film in televizijo Ekran.

image

Veronika Zakonjšek

Kulturologinja in filmska kritičarka, ki redno piše za revije Ekran, Kino! in Dialogi. Kot članica Mednarodnega združenja filmskih kritikov FIPRESCI je v zadnjih letih sodelovala v mednarodnih žirijah na festivalu Liffe, St. Peterburg in Rotterdam, v različnih oblikah pa pogosto sodeluje tudi z domačimi filmskimi festivali, kot so Animateka, Kino Otok in Festival slovenskega filma. Je alumna Sarajevo Talents Press.

petja

Petja Labović​

Gledališki in filmski igralec, leta 2016 je diplomiral iz dramske igre na Akademiji za gledališče, radio film in televizijo, od sezone 2017/2018 pa je član ansambla SNG Drama Maribor. Sodeloval je tudi z Gledališčem Glej, SLG Celje in ADU Zagreb, kot mentor pa s Prvim odrom in Študenteatrom. Za svoje delo je prejel nagrade na mednarodnih festivalih v Beogradu, Sarajevu in Nišu.