Žirija

BernardaOman

Bernarda Oman

Leta 1986 je diplomirala kot igralka na AGRFT v Ljubljani. Dvanajst let je bila članica Prešernovega gledališča v Kranju, trenutno pa dela v ansamblu MGL. Ustvarila je okrog 70 gledaliških vlog. Sodelovala je tudi pri številnih TV dramah, filmih in nadaljevankah. V veselje in čast ji je bilo sodelovati z režiserji, kot so Jože Gale, Matjaž Klopčič, Antun Vrdoljak, Bogdan Žižič, Peter Zobec, Maja Weiss in še mnogimi drugimi. Za svoje delo je prejela nekaj nagrad doma, nekaj pa na festivalih bivše Jugoslavije.

DraganBjelogrlic

Dragan Bjelogrlić

Dragan Bjelogrlić se je po končani diplomi na beograjski Fakulteti dramskih umetnosti hitro dokazal kot eden izmed vodilnih srbskih igralcev in umetnikov.

V svoji 40-letni karieri je nastopil v več kot 40 filmih, 20 televizijskih serijah in dramah ter 11 gledaliških predstavah; med drugim je nastopil v filmih Kako je propadel rokenrol (1989), Črni bombarder (1992), Lepe vasi lepo gorijo (1996), Rane (1998), Kajmak in marmelada (2003), Sivi tovornjak rdeče barve (2004) ...

Svoje umetniške ambicije je nadaljeval tudi kot režiser in producent. Leta 1994 je ustanovil producentsko hišo Cobra Film. Režiral je uspešno televizijsko serijo in še uspešnejši film Montevideo, bog te je videl! (2010), ki mu je med drugim prinesel nominacijo za srbskega predstavnika za nagrado oskar. V zadnjih letih je dosegel izjemen uspeh s serijo Sence nad Balkanom (2017–2020), ki je bila za predvajanje odkupljena tudi na Amazon Prime.

Za svoje ustvarjanje je prejel več kot petnajst filmskih nagrad domačih festivalov ter preko dvajset mednarodnih filmskih nagrad in priznanj.

MARKOMANDIĆ

Marko Mandić

Gledališki in filmski igralec. Diplomiral je na ljubljanski AGRFT, se študijsko izpopolnjeval v New Yorku na The Lee Strasberg Theatre Institute in v HB Studiu pri Uti Hagen, leta 1998 pa postal član SNG Drama Ljubljana. Pogosto sodeluje z režiserjema Ivico Buljanom in Bojanom Jablanovcem ter neodvisno gledališko skupino Via Negativa. Za svoje delo je prejel številna priznanja in nagrade, leta 2007 na Berlinalu nagrado Shooting Star.

Igra v filmih in nadaljevankah doma (Barabe!, Vladimir, L … kot ljubezen, Pokrajina št. 2, Na terapiji, Inferno, Odmevi časa, Nočno življenje, Izbrisana, Človek s senco) in v tujini (Im Angesicht des Verbrechens, Civil Courage, Gold, Lose Your Head, Nackt unter Wölfen, The Hitman’s Bodyguard, Ende Neu, O Beautiful Night, Zora).