1 LETNO GLEDALIŠČE KHISLSTEIN (LETNI KINO PETER MUSEVSKI) 

TOMŠIČEVA ULICA 44 LINK

Letno gledališče Khislstein je avditorij namenjen koncertni in gledališki dejavnosti. Nahaja se v objemu srednjeveškega obzidja v obliki amfiteatra, kjer se zvrstijo različni koncerti, gledališke predstave in drugi spektakli, ki popestrijo poletno dogajanje v Kranju.

 

2 MESTNA TRŽNICA KRANJ (LETNI KINO ANGELCA HLEBCE)

TAVČARJEVA ULICA 24 LINK

Osrednja mestna tržnica v Kranju se nahaja za župnijsko cervijo Sv. Kancijana.

 

3 STOLP ŠKRLOVEC (FESTIVALSKA DVORANA IVO BARIŠIČ)

ŠKRLOVEC 1 LINK

Bivši obrambni stolp, del mestnega obzidja, je po obnovi leta 2011 zaživel kot kulturno prizorišče.  V spodnji etaži se nahaja intimna dvorana, v kateri Prešernovo gledališče Kranj uprizarja manjše predstave z inovativnimi postavitvami, Layerjeva hiša pa v njej prireja koncerte in druge kulturno-izobraževalne večere.

4 LAYERJEVA HIŠA

TOMŠIČEVA ULICA 32 LINK

Layerjeva hiša predstavlja enega od stičišč kulturnega in družabnega dogajanja v gorenjski prestolnici, zato jo imenujejo tudi Hiša umetnikov. Umetnost, glasba, ustvarjalnost, izobraževanje in prijetna kavarna živijo s hišo vse dni v letu. Locirana je v starem mestnem jedru Kranja v bližini Gradu Khislstein, poleg nje pa stoji Stolp Škrlovec.

 

5 VOVKOV VRT

TOMŠIČEVA ULICA 44 LINK

Vovkov vrt se nahaja v neposredni bližini gradu Khislstein. Vrt je ograjen z ostanki starega mestnega obzidja, ki se mu je dodalo moderne prvine. Na mestu kjer je nekoč stal obrambni stolp, danes stoji polkrožna konstrukcija, ki služi kot oder različnim kulturnim prireditvam.

 

6 PREŠERNOVO GLEDALIŠČE KRANJ

GLAVNI TRG 6 LINK

Prešernovo gledališče je profesionalno repertoarno gledališče in je prepoznavno po svojih družbeno angažiranih uprizoritvah. Nahaja se na glavnem trgu starega mestnega jedra, pred njim se bohoti kip pesnika Franceta Prešerna. Dvorana Prešernovega gledališča sprejme 241 obiskovalcev, v zgornjem foaeju pa potekajo druženja po premierah ter kulturni večeri.