Kolektiv

Tiln Hobic

Tiln Hobič

Entuziast, ki ga zanima raznolikost, zato poslovno deluje v različnih panogah. V življenju ga najbolj navdihujeta organizacija športnih in kulturnih dogodkov. Najbolj znan dogodek, ki je zrasel pod njegovim okriljem, je Rolka, ki se je najprej odvijala v Kranju, zadnje leta pa na Bledu. V prostem času se ukvarja z različnimi športi, še posebej rad pa jih združi s potovanji in fotografijo.

Miha Knific

Miha Knific

Diplomiral iz kiparstva na likovni akademiji v Ljubljani. Podiplomski študij je zaključil na univerzi Kungliga Konsthögskolan (Royal Institute of Art) v Stockholmu na Švedskem. Leta 2007 se je s svojim režijskim prvencem Noč (Let me sleep/En Natt) prvič predstavil kot filmski režiser ter v filmskih vodah ostal vse od takrat. Režiral je številne kratke in animirane filme. Pri svojem delu se posveča fenomenu filma tako v galerijskem kot filmskem kontekstu.

Aljosa Korencan

Aljoša Korenčan

Glasbenik in filmski snemalec, stedikem operater, kolesar, fotograf in popotnik. Po šolanju na fotografski šoli v Ljubljani se je preselil v Kranj, kjer diha z mestom in ustvarja za meščane in prišleke. Sodeluje z mnogimi domačimi in tujimi produkcijami. Kot snemalec stedikema pa je prejel zlato medaljo za kratki film Nevidna roka Adama Smitha režiserja Slobodana Maksimovića, ki je posnet v enem 15-minutnem kadru.

Ana Lampret

Ana Lampret

Dela za Zvezo društev slovenskih filmskih ustvarjalcev. V preteklih letih je bila med drugim sodelavka mednarodne pobude CEE Animation (Workshop in Forum), koordinatorka razvojno-izobraževalne pobude REACT, preko katere je sodelovala z ostalimi mednarodno priznanimi filmskimi delavnicami TorinoFilmLab, Maia in Ex Oriente. Nekaj let je bila vodja strokovno-izobraževalnega programa Festivala slovenskega filma.

Luka Marcetic

Luka Marčetič

Režiser, scenarist in igralec, ki rad ustvarja multimedijske vsebine, večinoma s komičnim pridihom. Med drugim je s scenaristično ekipo napisal in igral v TV seriji V dvoje in režiral celovečerni film Pr’ Hostar. Medtem ko pripravlja nove projekte, se pred kamero pojavlja v raznih filmih in nadaljevankah, za kamero pa kdaj tudi predava na filmskih delavnicah. Je aktiven član Društva slovenskih režiserjev.

Maja Sever

Maja Sever

Igralka, zaposlena v SNG Drama Ljubljana. Je avtorica in režiserka igre za otroke Peter Klepec ali kako postaneš pravi junak, snema na Radiu Slovenija, v filmskih in TV produkcijah. Prevaja in prireja risane serije za sinhronizacijo v slovenščino, jih sinhronizira in tudi režira. Je podpredsednica Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev in plesalka argentinskega tanga.

Beti Strgar

Beti Strgar

Mlada filmska in gledališka igralka, glasbenica in velika ljubiteljica filma. Je članica Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev. Pojavlja se v različnih serijah in filmih, na gledaliških odrih pa v Gledališču Celje, kjer je od leta 2019 članica igralskega ansambla.

Ana Sturm

Ana Šturm

Zgodovinarka in sociologinja, najraje vsakdanjega življenja. Izgubljena v filmu, zasvojena s kavo, ingverjem in prvim snegom. Filmska gledalka, kritičarka in selektorica. Kot članica Mednarodnega združenja filmskih kritikov FIPRESCI je v zadnjih letih sodelovala v mednarodnih žirijah na festivalu Liffe, v Motovunu, Annecyju, Karlovih Varih in na Berlinalu. Maja 2020 je prevzela vlogo glavne in odgovorne urednice revije za film in televizijo Ekran.

image

Veronika Zakonjšek

Kulturologinja in filmska kritičarka, ki redno piše za revije Ekran, Kino! in Dialogi. Kot članica Mednarodnega združenja filmskih kritikov FIPRESCI je v zadnjih letih sodelovala v mednarodnih žirijah na festivalu Liffe, St. Peterburg in Rotterdam, v različnih oblikah pa pogosto sodeluje tudi z domačimi filmskimi festivali, kot so Animateka, Kino Otok in Festival slovenskega filma. Je alumna Sarajevo Talents Press.

Brane Zavrsan

Branko Završan

Filmski in gledališki igralec, gledališki pedagog in režiser, pevec, tekstopisec, scenarist. Šolal se je na ljubljanski AGRFT in L’Ecole international de théâtre mime et mouvement Jacques Lecoq v Parizu. Zaposlen je v Gledališču Celje, dejaven tudi v mednarodnem prostoru. Je eden od ustanoviteljev in član upravnega odbora Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev (DSI). Večkrat nagrajen za igralske, pevske, scenaristične in prevajalske dosežke.